In memoriam

Det var en vacker kväll i kväll. Solen sänkte sig sakta, och vinden hade stillnat. Himlen hade bara lätta fjädermoln, och inga mörka moln oroade på horisonten. Då släppte vi ut våra duvor för en flygtur. Våra vackra svart-vita duvor flög högt mot himlen, som om de mötte livet i frihet för första gången. A celebration to life in its most beautiful meaning. Kanske bar de din själ mot himlen. 

Vi möter så många människor på vår väg genom livet. Somliga berör oss och sen går vi vidare. Somliga berör oss och vandrar en stund vid vår sida. Andra berör vår själ, och vandrar med oss för resten av vårt liv. Vi lär oss något av dem alla, men bara vissa lärdomar stannar hos oss. De lärdomar som stannar hos oss,  är de lärdomar som får oss att reflektera över vad vi just hört, sett, upplevt. Du gav mig just det. Något att fundera över, något att lära av. Din medkänsla och din förståelse för andras situation, var kom den ifrån? Din rakryggade känsla för vad som var rätt och vad som var fel. Din förmåga att få en att känna sig viktig och betydelsefull? 

Du såg människor. På både gott och ont. Du såg förtjänster och tillkortakommanden. Du förstod att i all vår skröplighet, och i allt vackert vi bar med oss, så var vi alla människor. Vi såg varandra, du och jag. Våra brister, våra förtjänster, och i allt det så var vi vänner. Du gick vid min sida en kort tid här på jorden, i mitt hjärta kommer du alltid att leva. 

Tack Karin, tack min vän. Må din själ flyga fri för alltid. 

8 reaktioner till “In memoriam

 1. Vad fint skrivet och så det stämmer! Hon fick många att känna att dom var speciella. När jag läser om alla som saknar henne, som beskriver hur hon funnits där för dom, då förstår jag knappt hur hon hann. Hur kan en människa finnas till för så många och ändå få det att verka som att alla är speciella för henne? Bara en enastående person fixar det,
  Jag tror att hon framför allt var närvarande. Och just ikväll var hon väldigt nära när jag tittade ut genom köksfönstet. Hon fattas oss, och det tror jag hon vet i den dimension hon nu är.

  Gilla

 2. Fint!
  Och du är också speciell Eva ♡
  Du med, Hmm! Och jag vill inte, aldrig någonsin, ever, and what ever, skriva något sånt här till dig! Ta hand om dig, du betyder mycket för mig.

  Gilla

 3. Jag jobbar för fullt med att att hand om mig. En stor del av min dag går åt åt det. Hoppas att du gör detsamma för dig själv då du betyder mycket för mig med. ✾ ❀ ✾
  Det är bra att ta hand om sig, det måste man göra. (såna där fina blommor och hjärtan som bara Hmm kan göra).

  Gilla

 4. Jag saknar henne så!!! Det var ju med henne jag kunde prata om det sjuka i kroppen. Och så fick hon mig att gråta och skratta på samma gång. Men mitt sista sms svarade hon aldrig på. Om jag hade vetat…
  Kram, Vita dam!
  Ja du Tofflan, hon lämnar ett stort stort tomrum efter sig. Kram till dig med, ta hand om dig!

  Gilla

 5. Jag saknar henne så vanvettigt. Hon var en sådan solitär. Vi pratade allvar och flamsade så bra ihop.
  Mina tankar går till hennes barn .
  Ja, hon var one of a kind. Jag hoppas barnen har någon i sin närhet som kan stötta och hjälpa dem igenom den här tunga tiden.

  Gilla

 6. Ja, hon vågade i verkligheten göra skillnad.

  Klart att många kommer att sakna svar.

  WHY?

  Leroy
  Ja det gjorde hon verkligen. Hon ägde mycket klokskap, och delade med sig på ett sätt som är rätt ovanligt idag.

  Gilla

 7. Ja hon hade många vänner både här och där.

  Det hon gjorde för andra, gjorde avtryck.

  Hoppas verkligen att man hos Digitaliseringsrådet läser och följer ”Social media” och skapar en” Lex Karin”.

  http://www.regeringen.se/sb/d/119/a/162868

  Leroy
  Ja, i mitt liv lämnade hon ett fint avtryck.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s