Nära nu….

Om mindre än en timme går jag på 5 veckors semester. Det ska bli skönt. Jag älskar mitt jobb, men det här året har inletts väldigt våldsamt och blodigt, så det ska bli skönt att få koppla bort allt ett tag. På mindre än 3 veckor har vi haft, bara under mina skift, en stor skottskada som sedemera har avlidit, ett par större knivskador som klarat sig med nöd och näppe, ett antal större trafikolyckor med påföljande stora operationer av diverse kroppsdelar, ett antal kvinnor som hållit på att förblöda efter kejsarsnitt, och som kronan på verket en kvinna med fullgånget dödfött barn. Jag är trött i mössan nu, för även om vi som arbetar här naturligtvis är rätt vana vid såna här saker, så känns det som om det klumpat ihop sig något alldeles väldigt under de här få veckorna. Det känns i själen när man tagit hand om såna här patienter, och när det fyllts på för mycket så bär man ledsamheterna med sig ett tag, innan man kan ta nya tag. Jag vill ju gärna att mina patienter ska få ett så bra uppvaknande som möjligt, jag vill så att säga lägga grunden för ett någorlunda ok tillfrisknande, och då gäller det att man kan hålla sig själv uppe och vid gott mod. För man blir ledsen när man ser sånt här. Vissa saker är ju tyvärr oundvikliga, men våldsamheter med pistoler och knivar, och fyllstyrningar som gett oskyldiga stora skador, det är rent ut sagt för djävla trist.

Så nu behöver jag andas lite. Umgås med guben och Lilleman på normala tider. Njuta av lite sol och värme, hoppa i poolen med Lilleman, ta mig ett svalt glas vin mitt på måndagen om det passar mig 🙂 Ladda batterierna lite och få lite distans till jobbet. Och kanske uppdatera bloggen lite oftare, till och med 🙂

Hepp!

4 reaktioner till “Nära nu….

 1. Å, du är väl värd fem lediga veckor efter allt detta du beskriver! Jag är full av beundran för såna som du, såna som vill göra ett bra jobb i vården. Sen finns det puckon också och tack och lov råkade jag bara ut för ett sånt sist. Jag har fortfarande inte glömt, heller, hur du ”ställde upp” för mig under julen!!! Ända där ifrån Downunder… Det har jag gömt i hjärtat!!

  Nu ska du ha fem underbara, sköna veckor! Vila och njut och bada och drick vin! Själv är jag tillbaka på jobbet och DET är underbart för mig!

  Kram, Syster Vit!
  Tack Tofflan, det ska verkligen bli skönt med lite ledigt! Din *ledighet* vart ju inte så njutbar, så det är skönt att du är glad att vara tillbaks på jobbet 🙂 Det kommer jag också att vara, efter de här veckorna, för precis som du så gillar jag mitt jobb 🙂 Ta hand om dig! Kram påre 🙂

  Gilla

 2. Jag kan ”trösta” dig med att året här uppe har inte haft någon lugn inledning heller. Det är knivar, skjutvapen, mordbränder och så ”det vanliga” i form av rån och misshandel och lite annat. Folk är inte kloka på ett enda ställe och de verkar trivas med det…

  Men slöa inte till nu. Du har ju sommar… *mummel*… så det finns arbete i trädgården. 😉
  Jodå, jag har nog sett hur det levs om i gamla Svedala…. Vad gäller trädgårdsarbete så ägnar jag mig i år åt… containerodling. Och bara lite. Jag ruttnade ihop totalt på allt dj….vla ogräs…. Men det är klart, liiite jord måste man ju få ner fingrarna i 🙂

  Gilla

 3. Hörru! Var är de utlovade blogguppdateringarna? Inte har du väl tagit fööör mycket semester 😎
  Hehe, jag har fullt upp med att bubbla 🙂 Men fööör mycket semester? Nä, det finns inte 😎 Ok, ska försöka få ihop något, har lite knasiga bilder….Inte på fåglar, men på mat och blommor, kan det passa kanske 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s