Happy New Year!

Nej, jag har inte blivit precis galen. Vi går nu in i the Year of the Snake. Enligt kinesisk tideräkning, alltså. Och då firar vi det genom att gå på Lantern Festival. Den går av stapeln i Albert Park här i Auckland, med kinesisk musik  och uppträdanden, och förstås som namnet säger, lanterns, lanterns, och åter lanterns. Och fullt med folk är det. Det var en trevlig kväll, varmt och skönt, så det var härligt att sitta där i parken och se solen gå ned till i mina öron ovan men väldigt vacker kinesisk musik. Och sen strosa runt lite för att se alla vackra uppsättningar.

Mina foton blir kanske inte av bästa kvalitet, men ger en uppfattning om det hela i alla fall. Sen hände det något lite kul också. Bäst som jag hade rymt från familjen och gick runt lite på egen hand, så hör jag bakom mig ett litet sällskap som går och pratar. På svenska insåg jag efter några sekunder. Och vad gör jag? Vänder mig om och utbrister: Pratar ni svenska??? Och jo, det fick de ju medge att de gjorde Smile Det var kul att prata en stund med dem, lite ovant kändes det allt.

Nåja, hur som, här är lite foton:

IMG_20130222_195356En drake

IMG_20130222_195337Två drakar, ja de rosa sakerna alltså, inte tjejjen som råkade hamna mitt i bilden

IMG_20130222_201040Och den här draken fick följa med hem

IMG_20130222_194137I Kina tycker de om ankor. Pekingankor, kanske

IMG_20130222_195905Ett möte mellan människor

IMG_20130222_200013På väg till risfältet

IMG_20130222_200020Och barnen får följa med på oxen

IMG_20130222_200105En apa som visst tänker landa i en tunna med guld

IMG_20130222_201619Oxmjölk, någon?

IMG_20130222_195837Eller lite the, kanske?

IMG_20130222_195622Lite fina blommor,framför några gula drakar. Fokusera, männska!!!

IMG_20130222_202236Och vad är väl en kinesisk festival utan lite Ming-vaser hängande i trädgrenarna?!

Så, nu har ni sett lite om hur vi beter oss här när det ska firas nyår på kinesiska.

Hepp!!

7 reaktioner till “Happy New Year!

 1. Inga raketer och grejer? Det ska låta som ett normalstort inbördeskrig ju. Jag får köpa en låda fyrsprakerier och komma ner och visa hur man firar nyår.

  😉
  Hehe, jodå nog lät det alltid. Just när vi skulle gå så började de smälla av såna där smattergrejjer…Men jag misstänker att de inte får ha fyrverkerier, Albert ligger mitt i stadskärnan, och det finns massor med gamla ekar och andra träd så det vore nog lite farligt med fyrverkerier…. Men de säljer såna där små handtrummor också, som har ett par kulor fastsatta i ett snöre, och så svänger man dem och det låter som F-N!

  Gilla

 2. Ser himla trevligt ut. Åt ni något gott med? Och så har du och Catta hemligheter ser jag 😉 😀
  Ja, det var trevligt 🙂 Vi hade picknick med oss,för jag vet sen tidigare år hur köerna tll foodstallen där ser ut…. Hehe,ja, en jättehemlis! 😎

  Gilla

 3. Jättehemlis! Det måste vara att du också har skaffat en val. Grattis! :mrgreen:
  ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅhhh!!! Nu avslöjade du ju hemlisen!!! Yep, parkerad på baksidan, fick inte plats i poolen, så stoooor är den 😎

  Gilla

 4. Jag är så impad av att du skriver så bra svenska som du gör, man tappar ju sitt språk om man inte använder det. Men du gör ju aldrig några misstag…

  Fira gött!
  Tack Tofflan! Det var verkligen en komplimang, allra helst när det kommer från en som har svenska språket som sitt levebröd! Fast använder svenskan gör jag, hänger ju på nätet både natt och dag 🙂 Och jag tänker rätt mycket på svenska med, även om jag idag inte längre behöver *översätta* när jag pratar engelska. Men räknar på svenska gör jag, på jobbet 🙂 Det känns säkrast så… Kram påre 😎

  Gilla

 5. Så jag vet hur jag ska förhålla mig. Kommer ni att berätta er hemlis eller ska jag bara glömma att jag ni har en? :rlol:
  Vi tiger som muren 😎 Men jag hörde rykten om att F skulle avslöja den…. 🙄

  Gilla

 6. Det blev jag inte klokare på. Kommer ni alltid att tiga eller kommer någon att berätta inom sinom tid? 🙄 😉
  Hehe, det kommer säkert någon som berättar. Men det är egentligen inte sååååå stor hemlighet, bara lite lång 🙂

  Gilla

 7. Aha! Då fortsätter jag att vara nyfiken då. Annars så hade jag slutat med det 😀 😉
  Det är bra att vara nyfiken 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s